Islandis hobuseliha otsides ei leitud pirukatest üldse liha

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lihapirukad.
Lihapirukad. Foto: SCANPIX

Hobuselihaskandaali tõttu lihatooteid testinud Islandi toidu- ja veterinaaramet ei leidnud ühe partii lihapirukatest üldse mingisugust liha. 

Tootekirjelduse järgi oleks loomaliha sisaldus pirukates pidanud olema 30 protsenti. Pirukaid tootva firma Gæðakokkar esindaja Magnús Nielssoni sõnul lõi see uudis ta tummaks, kirjutab icelandreview.com.

Nielsson usub, et tulemused on väärad, sest selline asi ei ole lihtsalt võimalik. «Me tunneme oma retsepte ja teame, mida tooted sisaldavad. Ma ei ütle, et pirukate sees on ainult hakkliha, sest vastavalt retseptile lisame lihale ka sojajahu. Kui pirukatesse olekski mingil põhjusel ainult sojajahu sattunud, siis peaks liha puudumine ju silma torkama,» nentis Nielsson ning lisas, et tervishoiuinspektor on sinnapoole juba teel. «Püüame välja selgitada, mis võis juhtuda,» lisas ta.

Möödunud nädalal testis Islandi toidu- ja veterinaaramet erinevates poodides 16 looma- ja lambaliha sisaldavat toodet. Hobuseliha neist ei leitud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles