Rasedus võib jalanumbri suuremaks muuta

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rasedus.
Rasedus. Foto: Panther Media/Scanpix

Naiste jalad võivad last oodates numbri võrra suureneda, seejuures jäädavalt.

Näitlejanna Denise van Outen kinnitas mõned aastad tagasi, et raseduse ajal «kasvasid» tema jalad ühe numbri võrra, kirjutab Daily Mail. Jalanumber on tal tänaseni suurem kui enne rasedust.

Arstid usuvad, et raseduse vältel võib tallakaar tasanduda suurenenud kehakaalu tõttu. Lisaks on raseduse ajal liigeste sidemed lõdvemad.

Ajakirjas American Journal of Physical Medicine and Rehabilitation oletatakse, et selline muutus jalalabades on jäädav. Iowa ülikoolis uuriti 49 rasedat naist. Raseduse vältel koguti andmeid nende talla muutumise kohta. Uuringust selgus, et 60 kuni 70 protsendil muutus tallakaar.

«On võimalik, et sellised muudatused raseduse vältel võivad aidata seletada, miks naistel on võrreldes meestega kõrgem risk artriidile või valule jalgades, põlvedes, puusades ja selgroos,» selgitas professor Neil Segal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles