Eestis on teada kuni seitse puuktööotsijat

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heli Raidve.
Heli Raidve. Foto: Julia-Maria Linna / Äripäev

Tööõiguse konsultandi Heli Raidve kinnitusel on Eestis teadaolevalt kuus kuni seitse niinimetatud puuktööotsijat, kes tööle kandideerimisel provotseerivad tööandjaid küsima isiklikke küsimusi ning mittevalituks osutudes pressivad tööandjatelt raha välja.

«Skeem on selline, et nad kandideerivad, valetavad end ilusaks ja targaks ning töövestlusel provotseerivad, et küsimused puudutaksid usku, perekonda, lapsi jms,» vahendas ERRi uudisteportaal Raidve sõnu Terevisioonile.

«Kui kandideerija ei osutu valituks, siis mingi aja pärast jõuab tööandjale kiri, milles teeb pakkumise, et töövestlusel diskrimineerimise eest maksaks tööandja summa X ning siis ta ei pöördu kaebusega erinevatesse asutustesse,» lisas ta.

Raidve sõnul on Eestis teada ka nn esiisik, kellega tema ise on tööandjate esindajana kokku puutunud juba viis-kuus korda.

Raidve tõdes, et paraku tööandjad maksavadki nn puuktööotsijatele, kuna ettevõtete kinnitusel ei luba nende maine töövaidlust läbi elada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles