SEB ei anna tähtajalise hoiuse katkestanutele raha kohe kätte

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEB
SEB Foto: Peeter Langovits

SEB annab tähtajalise hoiuse katkestanud inimestele raha kätte alles kolme päeva pärast. Lisaks on pank võtnud endale õiguse arvestada kliendile tagasimakstavast summast maha raha väljavõtmisega tekkinud erakorraline kulu.

Pank põhjendab sellist kliendi rahaga talitamist vajadusega eristada tähtajalist hoiust tavalisest jooksevkontost, kirjutab Õhtuleht.

Panga kõneisiku Silver Vohu selgitusel lepivad pank ja klient tähtajalist hoiust sõlmides kokku, et klient annab oma raha kokkulepitud tasu ehk intressi eest pangale kasutada.

Kui klient otsustab sõlmitud kokkuleppest taganeda, siis peab pank turult endale uut raha otsima ja see võib olla suurema intressiga, selgitab ta võimaliku erakorralise kulu tekkimist.

SEB kommunikatsioonijuht Silver Vohu rääkis Tarbija24.ee'le, et tähtajalise hoiuse tingimused muutusid 2. veebruarist. Enne seda kuupäeva sõlmitud tähtajalise hoiuse lepingutele jäid olemasolevad tingimused kehtima jooksva hoiuperioodi lõppemiseni.

Kui tähtajalise hoiuse puhul antakse raha kindlaks ajaks pangale hoiule, siis juhul, kui inimene ei tea, kas tal läheb seda raha vaja või ei lähe, tuleb Vohu sõnul otsustada kasutushoiuse kasuks.

Varasemad tingimused võimaldasid aga tähtajalist hoiust suhteliselt lihtsalt ennetähtaegselt lõpetada ja ilma jäi sel juhul vaid vahepeal kogunenud intressist.

Uute tingimuste järgi on hoiuse ennetähtaegsel lõpetamisel kaks võimalust raha väljavõtmiseks: ühel juhul tuleb alates teatamisest kolm pangapäeva oodata, teisel juhul võib raha kätte saada samal päeval, kuid siis lisandub Vohu sõnul ka teenustasu, mis sõltub hoiuse tähtajast ja summa suurusest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles