USA lubab reisijate käsipagasisse taas taskunoad

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taskunoad.
Taskunoad. Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

USA transpordijulgeoleku ametkond (TSA) teatas, et muudab nimekirja keelatud esemetest käsipagasis, mis tähendab, et reisijad võivad 25. aprillist lennuki pardale võtta väikse taskunoa.

Taskunoad peavad vastama siiski kindlatele nõuetele: tera pikkus ei tohi ületada 6 sentimeetrit ning laius 1,4 sentimeetrit, kirjutab consumeraffairs.com. Kui reisija ei tea, kas tema taskunuga vastab nõuetele, soovitab TSA asetada eseme ikkagi suurde pagasisse.

Lisaks väikestele nugadele tohib lennukisse võtta taas ka erinevat spordivarustust, näiteks hoki- ja golfikeppe, piljardikiisid, suusakeppe jm.

TSA teatel on otsus tingitud soovist viia USA seadused enam vastavusse Rahvusvahelise Tsiviillennunduse organisatsiooni standarditega ning pakkuda reisijatele rohkem mugavusi.

USA transporditöötajate ametiühingute liit nimetas otsust ennekuulmatuks. Uus poliitika teeb nende arvates hoopis TSA elu lihtsamaks, mitte lennuki pardal toimuvat turvalisemaks. Liidu hinnangul on muutus ebavajalik risk kõigile, kes lendavad, muudatused on ohtlikud ning lühinägelikud.

Karmid piirangud kehtestati pärast 2001. aasta terrorirünnakuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles