Huvi eurohoiuste vastu on veidi tõusnud

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod.
Eurod. Foto: SCANPIX

Suuremate pankade tähelepanekuid mööda on huvi eurohoiuste vastu veidi kasvanud.


SEB juhatuse liige ning jaepanganduse ja tehnoloogia valdkonna juht Riho Unt rääkis Tarbija24.ee'le, et huvi eurohoiuste vastu on mõnevõrra tõusnud, kuid valdav enamik hoiuseid ja investeerimisi tehakse siiski Eesti kroonis.

«Eurohoiuste intressimäärad on madalamad kui sama perioodi kroonihoiuste intressimäärad. Riskide hajutamise eesmärgil on kliendid paigutanud osa varast ka valuutasse,» märkis Unt.

Ka Swedbanki eraisikute arveldus- ja investeerimistoodete osakonna juhataja Ede Raagmetsa sõnul on eurohoiuste osakaal võrreldes eelmise aastaga natuke tõusnud, kuid see kasv ei ole olnud hüppeline.

«Siiski tasub märkimist, et Eesti krooni hoiustel on kõrgem intressimäär ning et e-hoiusele kehtib soodsam intress - seda nii euro- kui kroonihoiuse puhul,» rääkis Raagmets.

Sampo Panga personaal- ja jaepanganduse direktori Tõnu Vanajuure sõnul eelistab ligikaudu kaks kolmandikku Sampo panga hoiustajatest Eesti krooni ning üks kolmandik eurot või mõnda teist valuutat.

«Osakaal aasta algusest oluliselt ei ole muutunud. Eesti kroonis hoiustamise atraktiivsus baseerub tunduvalt kõrgematel intressimääradel ning valuuta konverteerimisega seotud kulude puudumisel,» märkis Vanajuuur.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles