Ekspert: inimeste teadlikkus kasutatud auto ostmisel on väike

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Urmas Luik

Maanteeameti tehnoosakonna juhataja Jürgo Vahtra kinnitusel liigub Eesti tänavatel hinnanguliselt kuni 100 000 avarii järel taastatud autot, eestlaste teadlikkus kasutatud auto ostmisel on aga väike.

«Väga paljud inimesed ei tea, et auto on avariiline olnud ja kui on selgitatud, siis on väga imestatud, millised asjad on nende autodega juhtunud,» vahendas ERR Uudised Vahtra intervjuud Vikerraadio saates «Uudis+».

Vahtra selgitas, et avariiliste autode Eestisse toomise taga on ilmselt majanduslikud põhjused, kuid ka inimeste teadmatus, mida tuuakse ja mida nende autodega tehtud on. Ta lisas, et inimesed ei süvene iga kord autoostu ega uuri millise autoga tegemist on, kuigi tegelikult saaks enne autoostu enda jaoks ise väga palju ära teha.

Eesti liikluskindlustusfondi andmetel on 70 protsenti Eestis müüdavatest USAst toodud autodest teinud avarii ning praegu võib sõita Eesti teedel kuni sada tuhat avarii järel üles putitatud autot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles