Facebooki meeleavaldajad kavatsevad tunnikese elektrita istuda

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küünal.
Küünal. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Sotsiaalvõrgustikus Facebook korraldatakse meeleavaldust, mis päädib 21. märtsil tunniajalise ilma elektrita istumisega.

Aktivistide sõnul on meeleavalduse eesmärk alandada elektrienergia teenusepakkujate elektri ja võrguteenuste hindu. Meeleavaldus on mitteavalik ning vabatahtlik ja meeleavaldajate sõnul kooskõlas põhiseadusega. Meeleavaldusest on väidetavalt informeeritud ka valitsust.

«Armas Eesti Vabariigi rahvas,» algab üleskutse ja jätkub: «Kutsume teid kõiki, kallid Eesti Vabariigi inimesed, osalema üleriigilisel mitteavalikul meeleavaldusel. Kõigil, kes ei ole rahul 1. jaanuaril kaasa tulnud elektri hinnatõusuga, soovitatakse osa võtta. Vaba turg tähendab konkurentsi, konkurents tähendab hindade alanemist.»

Meeleavaldus peaks toimuma osalejate endi kodudes 21. märtsil. Osavõtjad peavad eemaldama oma kodus vooluvõrgust kõik elektriseadmed, alustades telefoni laadijaga ning lõpetades külmkapiga. Samuti tuleb kustutada kõik tuled ning asetada küünlad akendele. Meeleavaldus algab kell 21.00 ja lõppeb kell 22.00.

«Tund aega elektrita istuda, meeleavaldus missugune või?» kirjutab ürituse all üks skeptiline kutsutu.

Praegu lubab meeleavalduses kindlalt osaleda 268 inimest, võib-olla osaleb 65 inimest ning kutse on jagatud veel 4994-le Facebooki kasutajale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles