Saarlasi hakkavad ravima välismaalt pärit arstid

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann / Postimees

Kuressaare haiglas töötab Ukrainast Lvovist pärit anestesioloog Taras Zhenchenko ning haigla kinnitusel ei jää ta ainsaks võõrsilt tulnud meedikuks.

«Tahtsin Eestisse tööle tulla, sest mulle meeldib siin,» põhjendas Saarte Häälele dr Zhenchenko Kuressaarde kolimist. Arst on Eestit ja Saaremaad külastanud varemgi, kuid siis suvel ja turistina.

Dr Taras Zhenchenko (40) on lõpetanud 1996. aastal Lvovis riikliku meditsiiniinstituudi ja töötanud oma kodulinna kiirabihaiglas.

Anestesioloogile sõidab suvel Ukrainast Eestisse järele ka tema pere – kõrva-nina-kurguarstist abikaasa ja kaks last. Ka naine asub tööle Kuressaare haiglas.

Tohtrite lastest vanim hakkab tudeerima Tallinnas, noorem, praegu teises klassis käiv laps hakkab õppima Kuressaares. «Mis sellest, et siinsed koolid vene keeles ei õpeta,»  ütles Zhenchenko. «Eks lapsel tule eesti keel selgeks õppida. See ei ole küll kerge, aga saksa keelt ta juba õpib.»

Eilsest algas ukraina tohtril intensiivne keelekursus eesti keele õppimiseks. «Praegu tean vaid paari üksikut sõna,» märkis ta.

«Oleme väga rahul, et sellise spetsialisti saime,» kinnitas Kuressaare Haigla juhatuse esimees Viktor Sarapuu.

Ta lisas, et lähiajal on haiglasse tulemas veel spetsialiste ja ka väljastpoolt Eestit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles