Millal peaks külmkappi sulatama?

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külmkapp.
Külmkapp. Foto: Panther Media/Scanpix

Külmkapid küll igapäevast hooldust ei vaja, kuid aeg-ajalt peaks neid pesema ja mõnikord sulatama. Kord kuus tasub vaadata jahekapi tagaseinas olevat vee äravoolu ava, et see poleks ummistunud.

Kui juhtub, et midagi läheb ümber on mõistlik kiiremas korras külmik pesta sooja seebivee või nõudepesuvahendiga, õpetab Euronics tehnikapoe tootespetsialist Elika Allese. Hiljem tuleb pestud koht korralikult kuivatada.

Uste tihendeid on soovitav pesta pehme lapi ja sooja veega, millele on lisatud pisut nõudepesuvahendit.

Kauss sooja veega aitab

Juhul, kui kodus on jäävaba ehk No-Frost tehnoloogiaga külmik, siis sulatama ei pea. Küll aga tasuks antud tüüpi külmikuid korra või paar korda aastas korralikult pesta. Enne puhastama asumist tuleks tõmmata külmik vooluvõrgust välja.

Külmikut, mis pole jäävaba, peab sulatama, kui sügavkülmikus on jääkihi paksuseks 3 kuni 5 mm. Selleks tuleb külmik vooluvõrgust välja tõmmata ja uks avada. Keskmiselt võtab sulatusprotsess aega paar tundi.

Sulatusaega saab kiirendada, kui asetada sügavkülmikusse kauss sooja veega. Jäätükke võib eemaldada, kuid nende lahti kangutamiseks ei tohiks kasutada teravaid esemeid. Sügavkülmiku korvid saab hästi puhtaks, kui nad on soojenenud toatemperatuurini. Peale sulatamist tuleb sügavkülmik korralikult kuivatada.

Peale puhastamist laske sügavkülmikul kaks tundi tühjalt töötada ja pärast seda asetage asjad kappi tagasi.

Lõhnade vastu kaneelikoorega

Paljud külmikud on varustatud lõhnaeemaldamise filtriga või on seinad kaetud antibakteriaalse kihiga. Looduslikul moel aitab ebameeldivaid lõhnu eemal hoida kaneelikoor. Aseta koor külmikusse ja vaheta see siis, kui tunned, et lõhnad hakkavad tekkima. Samal moel toimib söögisooda - asetage umbes 50 grammi soodat väiksele taldrikule ja pange see mõneks tunniks külmikusse. Kui esimese korraga lõhn ei kao, korrake tegevust.

Hoidmaks kokku energiakulu soovitab Euronics aeg-ajalt kompressori pealt ja külmiku tagaseinalt eemaldada tolm, kasutades selleks tolmuimejat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles