Piletilevi katsetab võimalust müüa kalleid pileteid osade kaupa

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piletilevi müügipunkt.
Piletilevi müügipunkt. Foto: Mihkel Maripuu

Piletilevi katsetab pilootprojektina Rock Summeri festivalipassi osade kaupa müümist, mis tähendab, et 80-eurose festivalipassi eest võib tasuda 20-euroste osakutega. Ticketpro kinnitusel on Eestis kontserdipiletid veel suhteliselt odavad.

Piletilevi juhataja Jaanus Beilmann kinnitas, et tegemist on investeerimisvõimalusega. «Kui ei ole korraga 70-80 eurot välja käia, siis võib osta pileti väiksemate osade kaupa,» selgitas Beilmann. Tema sõnul on ostmine võimalik perioodi peale ära hajutada, aga piletiks saavad osakud siis, kui  pilet on kogu summas välja ostetud.

Näiteks Rock Summeri osakupass on fikseeritud hinnaga 80 euri. Sissemaksed ehk passiosakud on jagatud neljaks 20-euroseks osakuks. Lõplikuks osakupassi vastu vahetamiseks peab inimesel olema neli osakut. Vahetuse käigus tuleb Piletilevi müügipunktis esitada oma neli osakut, mille müüja kliendilt ära võtab andes vastu 80 eurose osakupassi.

«Osakud on vabalt kaubeldavad, neid võib kinkida sõbrale või müüa maha,» selgitas Beilmann, mis juhtub siis, kui selgub, et rahakott ikkagi ei võimalda kõiki osakuid soetada.

Kasutamata osakuid saab realiseerida kuni Rock Summeri festivali alguseni 16. juunil. Osaku reeglite kohaselt ei ole osak tagastatav piletimüügiagendile või korraldajale.

Beilmanni sõnul on pileteid osakute kaupa mõttekas müüa vaid siis, kui on ürituse toimumisaeg pikalt ette teada. Samuti siis, kui on tegemist hinnaliste piltetitega. «Aga kui täna vaadata kontsertide hindu, siis paljud ongi vahemikus 40 kuni 120 eurot. Nii, et tundub, et võib olla laiemat turgu,» ütles Beilmann.

Ticketpro näeb miinuseid

Ticketpro juhatuse liige Mart Eensalu sõnul on ka Ticketpro sellise lahenduse peale mõelnud, kuid ei plaani seda veel esialgu rakendada.

«Kontserdipiletid on Eestis siiski veel võrreldes muu Euroopaga suhteliselt odavad ning me ei ole tahtnud minna kaasa sellise tarbimise laenurahale üles ehitamisele,» põhjendas Eensalu.

Kui piletid on vabalt saadaval, siis on Eensalu sõnul inimesel võimalik ka ise raha koguda ja ost teha hetkel, kui piisavad vahendid on olemas. «Kui aga on oht, et piletid saavad otsa, siis Piletilevi poolt täna rakendatava süsteemiga kliendile pilet tagatud ei oleks,» rääkis Eensalu, kes ei pea tõenäoliseks, et antud teenus leiaks laia kasutust.

«Aga jälgime huviga ning kui turg peaks selle teenuse hästi vastu võtma ja tegu on klientidele reaalselt vajaliku teenusega, siis loomulikult kaalume ka selle pakkumist,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles