Lasteaia magustoitude rohkus vihastas vanemad välja

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lastevanemaid pahandas, et lasteaias pakuti päevas mitut magusat toitu.
Lastevanemaid pahandas, et lasteaias pakuti päevas mitut magusat toitu. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Ida-Virumaa Sipsiku lasteaia mudilaste vanemad pöördusid juhtkonna ja vallavalitsuse poole murega, et uues, kolme Jõhvi lasteaia peale tehtud menüüs on liiga palju magusat. Samuti tavatuid roogasid, nagu näiteks spinatisupp, mida lapsed ei soostu isegi proovima.

Lastevanemate hinnangul on liiga palju magusat toitu, lisaks antakse iga päev kas morssi või mahlajooki, mõnikord isegi kaks korda päevas, kirjutab Põhjarannik.

Ühe näitena on viidatud 12. veebruari menüüle, mis sisaldas kahte magusat jooki – morssi ja mahlajooki -, ning kahte magustoitu, milleks olid vastlakuklid vahukoorega ja kohupiimavaht.

«Samuti on väga palju roogasid, mida lapsed ei soovi üldse proovida, näiteks spinatisupp, kaerahelbe-porgandikook, saiavorm, pasta-kalasupp. Kuna lapsed neid toite ei söö, läheb kõik prügikasti. Miks me peame maksma toidu eest, mida lapsed ei söö?» küsitakse Jõhvi Lasteaedade direktorile ja vallavalitsusele saadetud 20 allkirjaga  pöördumises.

Jõhvi Lasteaedade direktor Anne Väli märkis, et nurinat on kostunud ainult Sipsiku majast. Väli möönis, et jaanuaris oli magustoite palju, aga veebruarist dessertide arvu nädalamenüüs vähendati. Väli sõnul võtab uue toiduga harjumine aega. «Lapsed lähtuvad oma toidueelistuses peamiselt kahest tegurist: toidu tuntusest ja maitsest. Laste toit peab olema vaheldusrikas ja võimalikult naturaalsetest toiduainetest.»

Jõhvi Lasteaedade hoolekogu aseesimees Tea Allikmäe, kelle poeg käib Sipsiku lasteaias, tõdes, et tegu on raske teemaga, kuna «pooled inimesed söövad kapsast ja pooled ei söö.» «Minule torkab veel silma joogipiima vähesus, aga seda probleemi näevad jälle vanemad, kelle lapsed joovad piima. Samal ajal ei näe liigses magusas probleeme need vanemad, kelle lapsed söövad kodus magusat ja saiakesi. Nii et see on üks igavene teema,» arutles Allikmäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles