Rõivas: kahest traagilisest juhtumist ei saa rutakaid järeldusi teha

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas.
Taavi Rõivas. Foto: Peeter Langovits

Sotsiaalminister Taavi Rõivas kommenteeris juhtumeid, kus Rapla haiglast koju saadetud 16-aastane kõhuvaluga poiss hiljem Tallinna lastehaiglas suri ning Meegomäe erihooldekodust lahkunud noormees surnuks külmus, et need on kahetsusväärsed lood, kuid enne kõigi asjaolude selgumist ei saa teha ennatlikke järeldusi.

Rõivas ütles «Aktuaalsele kaamerale» antud intervjuus, et mõlema juhtumi puhul on algatatud järelevalve, mis selgitab välja iga viimase kui detaili, vahendas ERR Uudised.

«Juba praeguseks on tegelikult teada, et osutati nii ravi kui diagnostikat ka Raplas, aga mis täpsemalt ja kuidas, me ei saa seda kahjuks väga detailselt kommenteerida, austades delikaatseid isikuandmeid,» sõnas Rõivas ja lisas, et juhtumist tuleb kindlasti järeldusi teha.

Küsimusele, kas Rapla haiglast poisi tagasisaatmine ei või viia järeldusele, et Eestis on haiglaravi killustunud ja väikehaiglate oskused lahustunud, vastas Rõivas eitavalt.

Rõivase arvates oli sotsiaalministeeriumi seisukoht, et Meegomäe juhtumi puhul probleemi polnud, sügavalt ennatlik, sest praegu on vara öelda, kas reeglite vastu eksiti või milliseid järeldusi sellest teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles