Husqvarna: aiandusega tegelemine on kasvav trend

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pere tomateid kastmas.
Pere tomateid kastmas. Foto: Panther Media/Scanpix

Aiandusega tegelemine on kasvav trend kogu maailmas, selgus Husqvarna Grupi poolt üheksas riigis läbi viidud aiandusuuringust.

Kõigis üheksas riigis väitis 40 protsenti  aiaomanikest, et nad veedavad aiatöödel rohkem aega kui viis aastat tagasi, kuid sellest hoolimata soovitakse aiatöödele pühenduda veelgi rohkem.

Uuringu kohaselt oli enamus  aiatööd hindavatest inimestest 46 kuni 65 aastat vanad ja neil olid lapsed. See grupp eelistas oma vaba aega veeta aias istutades ja kui neil oleks olnud võimalus elukutset vahetada, siis 24 protsenti neist oleksid hakanud aednikeks. 39 protsenti neist inimestest olid valmis roheluses viibimise nimel suurendama oluliselt oma töölesõidule kulutatavat aega.

Eraldi küsiti aia muljetavaldavaimate elementide kohta. Kõige tähtsamaks peetikenasti paigutatud  lilli, viljapuid, hooldatud muru, minikoski, juurviljaaeda, kalatiiki, eksootilisi  lilli ja puid, purskkaeve ja maitsetaimi.

Uuringu jaoks intervjueeriti 4676 üle 18 aasta vanust  inimest üheksast riigis: Rootsis, Hiinas, Venemaal, USAs, Saksamaal, Kanadas, Austraalias, Poolas ja Prantsusmaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles