Maxima müüs hobuselihaga konserve

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vorstiriiul Ümera Maximas.
Vorstiriiul Ümera Maximas. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Maxima teatas, et peatas juba märtsi alguses Leedust saadud info põhjal Läti tootja Kuršu Zeme kõigi lihakonservide müügi. Täna teatas veterinaar- ja toiduamet, et Läti tootja veiselihakonservid sisaldasid hobuseliha.

Eesti Veterinaar- ja Toiduamet saatis kauplustest võetud konservid analüüsimiseks Saksamaale ning tänaseks on leidnud kinnitust, et Kuršu Zeme veiselihakonservis «Sõjaväe kvaliteet» ( «Beef stewed military quality» 320g, valmistatud 12.12.2012, kõlblik kuni 12.12.2014) leidus hobuseliha, kuigi seda ei olnud pakendile märgitud.

«Meie kauplustes müüdavate toodete kvaliteedi ja nõuetekohase märgistamise tagamiseks ei müü Maxima enne asjaolude selgumist ka edaspidi Läti tootja Kuršu Zeme tooteid,» teatas Maxima pressiesindaja Erkki Erilaid.

«Edasiste tarneid puudutavate otsuste tegemiseks tuleb hankida lisainformatsiooni, kuidas sattus hobuseliha veiselihakonservi. Samuti tugevdame oma kaupluste tootekvaliteedi kontrolli kõikide lihatoodete tarnijate ja tootjate osas,» lisas Erilaid

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles