Möödunud aastal tuvastasid eksperdid arstide töös 25 viga

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arstid lahkuvad Rumeeniast.
Arstid lahkuvad Rumeeniast. Foto: SCANPIX

Sotsiaalministeeriumi juures asuv tervishoiuteenuse kvaliteedi ekspertkomisjon menetles eelmisel aastal arstide tööga seoses 132 kaebust.

Tuvastati 31 viga, neist arstliku tegevuse vigu oli 25. Vajakajäämisi suhtlemises, dokumenteerimises, töökorralduses oli kuus.

Möödunud nädalal alustas terviseamet menetlust 16-aastase noormehe surmaga lõppenud sündmuse üle.

Menetlust juhtiva peadirektori asetäitja Mihhail Muzõtšini sõnul on tegu keerulise sündmusega, mida saadavad meedias esitletud poolikud asjaolud. «Täpsem menetlus võtab veel aega, ent juba praegu on selge, et Rapla haiglas  uuriti ja osutati patsiendile väidetust põhjalikumat arstiabi,» ütles Muzõtšin eelmisel nädalal.

«Nii keeruliste juhtumite korral ei saa ega tohi kergekäelisi hinnanguid anda, vaid juhtum tuleb iga teenuseosutaja suhtes viimse detailini läbi arutada,» lisas ta.

Kui lapsevanem loa annab, saab juhtumit arutama asuda tervishoiuteenuse kvaliteedi järelvalve ekspertkomisjon. «Üksnes eksperdid saavad anda hinnangu võimalike ravivigade kohta,» lisas Muzõtsin.

Antud loo puhul on tegu erakordse juhtumiga Eestis. Viimase 50 aasta jooksul pole meil diagnoositud kõhuaordi lõhkemist ühelgi nii noorel patsiendil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles