Eestis algab esimene energiajookide tarbimise uuring

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Energiajook.
Energiajook. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Tervise Arengu Instituut hakkab koostöös põllumajandusministeeriumiga uurima Eesti 7-45-aastaste elanike energiajookide tarbimist.

«Uuringuga püüame välja selgitada energiajookide ning teiste kofeiinirikaste toitude tarbimist, tarbimise mustreid ja põhjuseid ning seoseid käitumisega,» selgitas Tervise Arengu Instituudi ekspert Tagli Pitsi. Ta lisas, et energiajookidest  räägitakse viimasel ajal üha enam, kuid tegelik ülevaade nende tarbimisest Eestis puudub. «Me ei tea, kes on peamised energiajookide tarbijad ja miks neid juuakse,» lisas Pitsi.

Uuring viiakse erinevates vanusegruppides läbi erinevaid küsitlusmetoodikaid kasutades. Juhuvaliku teel uuringusse sattunud koolide 1.-6. klasside õpilaste seas viiakse läbi suulised intervjuud ning kõikide koolide 7.-12. klassi õpilasi küsitletakse läbi internetipõhise ankeedi. Vanemas vanusegrupis viiakse uuring läbi telefoniintervjuude teel. Uuringut aitab läbi viia uuringufirma Faktum & Ariko.

Uuringutulemused avalikustab Tervise Arengu Instituut augustis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles