Austraalia kauplus kasseerib pelgalt vaatamise eest raha

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kauplus. Illustratiivne foto.
Kauplus. Illustratiivne foto. Foto: Panther Media / Scanpix

Austraalias on väidetavalt kauplus, mis nõuab igalt poekülastajalt, kes midagi ei osta, viis Austraalia dollarit ainult vaatamise eest.

Firma Redditor BarretFox kleepis 1. veebruaril oma ustele sildi, mis teatab ostjatele, et nende Brisbane’is asuvas poes on kehtestatud uus nn maks. Vaatamismaks on mõeldud nendele inimestele, kes kasutavad poodi näituseruumina – kliendid tulevad poodi, vaatavad asju, proovivad neid selga ning sooritavad ostu lõpuks veebis, kus on odavam, kirjutab Business Insider.

Nüüd tuleb poodi sisenedes kohe tasuda viis dollarit. Kui inimene poest siiski midagi ostab, arvestatakse summa arvelt maha.

«See pood tundub meeleheitlikult kartvat pankrotti minemist,» kommenteeris üks poekülastaja. «Kui see oleksin mina, saadaksin nad pikalt ega annaks neile sentigi, kõnniksin välja ja keelduksin igasugusest kauplemisest tulevikus,» arvas teine.

Matt Browell rääkis Daily Finance’ile, et tegemist on ühe kahtlaseima strateegiaga, kuidas vältida poe näituseruumina kasutamist. Müüja eesmärk peaks tema sõnul olema klientidele mulje avaldamine ja konkurentsivõimeliste hindade ning suurepärase teeninduse pakkumine. Müüja ei tohiks tema arvates kohelda oma kliente kahtlusega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles