Tarbijakaitse hoiatab järjekordse püramiidskeemi eest

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Mavrodi.
Sergei Mavrodi. Foto: SCANPIX

Tarbijakaitseametile teadaolevalt on Eestis taas avaldatud üleskutseid liitumiseks püramiidskeemiga. Seekord on tegemist uue nimega Mavropoly (ja ka MMM), varasemalt teada ka kui Sergey Mavrody püramiidskeem. Amet soovitab tarbijatel neid üleskutseid eirata ning mitte liituda.

Püramiidmüügiskeem ehk siis müügiskeem, milles osalemisel tarbija tasub võimaluse eest saada hüvitist peamiselt teiste tarbijate süsteemi kaasamisest, mitte kaupade või teenuste müügist või tarbimisest, on tarbijakaitseseaduse järgi eksitav ja keelatud kauplemisvõte.

Seetõttu ongi amet seisukohal, et Mavropoly (ja ka MMM) reklaamides reklaamitakse teenust, mille osutamiseks kasutatakse ebaausat ja keelatud kauplemisvõtet ning sellega kahjustatakse tarbijate huve.

Tarbijakaitseamet edastas reklaami avaldajale teate haldusmenetluse algatamise kohta. Ühtlasi tuletab amet ka meediaväljaannetele ja -kanalitele meelde, et taoliste reklaamide avaldamine on samuti karistatav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles