Homme saab viimast päeva maamaksu tasuda ja tulu deklareerida

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MTA palub inimestelt kannatlikkust.
MTA palub inimestelt kannatlikkust. Foto: Liis Treimann

Maksu- ja tolliamet tuletab meelde, et esmaspäeval, 1. aprillil on viimane päev esitada 2012. aasta tuludeklaratsioon ja samuti on siis maamaksu tasumise tähtaeg.

Amet teavitas maksumaksjaid veebruaris sel aastal tasumisele kuuluvast maamaksu summast ning soovitab maksumaksjatel enne maamaksu tasumist kontrollida maamaksunõude olemasolu e-maksuametist/e-tollist, infotelefonilt 880 0816 või e-posti aadressilt maa@emta.ee. Kui nõue on üleval, siis tuleb see maksuteatel näidatud tähtpäevaks tasuda.

Need maksumaksjad, kes said parandatud andmetega kordusteated, peavad maamaksu tasuma kordusteates märgitud tähtpäevaks.

Teenindusosakonna juhtivspetsialist Hannes Udde tuletab meelde, et kui maksumaksja jätab maamaksu õigel ajal tasumata, siis tuleb tal järgmisel aastal oodata tulumaksu tagastust kauem. «Üheks kiire tulumaksu tagastuse tingimuseks on nimelt see, et inimene ei olnud eelneva aasta jooksul maksuvõlglane ühtegi päeva,» täpsustas Udde.

Tulude deklareerimist puudutavat infot ja abi saab MTA kodulehelt www.emta.ee/tuludeklareerimine, ameti teeninduskohtadest ja helistades infotelefonidele 1811 või 880 0811.

Põhjalikumat informatsiooni oma maamaksu kohustuste kohta saab e-maksuameti/e-tolli rubriigist «Nõuded ja kohustused». Küsimuste korral palume pöörduda MTA piirkondlikesse teeninduskohtadesse või helistada ameti infotelefonil 880 0816.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles