Õlletootja meelitab ostjaid keisriaegse pudeliga

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus õlu.
Uus õlu. Foto: A. Le Coq

Eesti õlletootja A. Le Coq toob turule kaks ajaloolist õlut – Imperial Ale ja Imperial Gold.

Eriliseks teeb firma sõnul uued õlled asjaolu, et need on pruulitud vanade retseptide järgi ning ajaloolise kujuga pudelisse, millest valmistati jooki ka 100 aastat tagasi Vene keisrikojale.

«Paljude jaoks on teadmata fakt, et 1912. aastal krooniti A. Le Coq Vene keisrikoja ametlikuks õukonnavarustajaks ning Tartus pruulitud Imperial Extra Double Stout õllesid müüdi üle kogu Vene impeeriumi,» ütles A. Le Coqi juht Tarmo Noop.

Tema sõnul otsustas A. Le Coq ajaloolised traditsioonid taaselustada ja ühendada kroonitud peadele mõeldud õlleretsept tänapäevase tehnoloogiaga. Imperial-sarjas jõuab poelettidele kaks uut õlut: klassikaline lager-tüüpi Imperial Gold ning pinnakääritusmeetodil valmistatud Imperial Ale.

Uued õlled on villitud 0,4-liitrisesse pruuni erikujulisse klaaspudelisse, mille väljatöötamisel oli eeskujuks sajandivanune Imperial Extra Double Stouti pudel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles