Autojuhid ajavad «Aktuaalse kaamera» aprillinalja tõttu taga kuuekiloseid tulekustuteid

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulekustutid.
Tulekustutid. Foto: Kaarel Tigas/ Õhtuleht

Mitmed autojuhid jäid «Aktuaalse kaamera» uudistesaates tehtud aprillinalja tõemeeli uskuma. Tamrex Ohutuse OÜ jaekaubandusjuht Steven Hallap rääkis Postimehele, et täna käidi korduvalt Tamrexi poodides kuuekiloste tulekustutite kohta küsimas.

Hallapi sõnul on pärast eilset esimese aprilli uudist Tamrexi poodides korduvalt klienditeenindajate poole pöördutud sooviga järgida uut siseministri määrust, mille kohaselt tuleb autodes olevad tulekustutid asendada oluliselt suurematega.  

Hommikul said kõik poed kirja, et tegemist on naljaga. Hallap küsis Tallinna kauplustelt, kas ja kui palju on seoses aprillinaljaga nende juures käidud. «Täpset arvu ma öelda ei oska, kuid ühes poes on käidud võib-olla paar korda, teises kümme… Eks ta umbes nii ole,» märkis Hallap, kelle sõnul käis üsna palju inimesi näiteks Laki tänaval.

«Rohkem külastasid meid vanemad inimesed, kes tahavad võib-olla tõesti eeskujulikud olla ja kõikidest eeskirjadest kinni pidada,» arvas Hallap ja lisas: «Nali naljaks, kuid inimlikust aspektist lähtudes võis mõne jaoks, kes naljast aru ei saanud, selline tulutu käik üsna tujurikkuv olla.»

Hallap ei osanud arvata, et inimesed sellist nalja kohe tõepähe võtavad. «Neile, kes ütlesid, et tulid poodi uue määruse pärast, selgitasid klienditeenindajad, et tegu on aprillinaljaga,» lausus ta.

«Tegelikult oleme selle üle väga rõõmsad, et inimesed oma ohutuse pärast muret tunnevad. Meie soovitaksimegi autodesse üles seada suurema laenguga, kahe- või kolmekilose pulberkustuti,» lisas Hallap.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles