Lugeja küsib: kas Traditsioonilise Limonaadi märgistus on õige?

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Traditsioonilise Limonaadi etikett.
Traditsioonilise Limonaadi etikett. Foto: Erakogu

Tarbija24 lugeja Simo soovib teada, kas A. Le Coqi toodetud Traditsioonilise Limonaadi märgistus on õige.

«Tahaksin teada, miks pole Traditsioonilisel Limonaadil toiteväärtusi (kilokalorid, süsivesikuid jne) pudeli peal kirjas?« küsis lugeja. Nimelt puudub pudelilt GDA märgistus, mis annab ülevaate toidu- või joogiportsjoni toiduenergiast ja kui suure osa moodustab see soovitatavast päevasest kogusest. Märgistus on olemas näiteks Coca-Cola pudelitel.

Vastab veterinaar- ja toiduameti jaekaubanduse, mahepõllumajanduse ja mitteloomse toidu büroo peaspetsialist Tiiu Rand:

Piltidena lisatud teabe põhjal saab väita, et toote märgistus on esitatud nõuetekohaselt. GDA märgistus on vabatahtlik märgistus, mida Eestis propageerib toiduliit. Praegu ei ole kohustust esitada toitumisalast teavet juhul, kui toidu kohta ei esitata toitumisalast või tervisealast väidet.

Küll aga muutub alates 13. detsembrist 2016 kohustuslikuks lisada toidu märgistusele toitumisalane teave 100 g (100 ml) toidu kohta. Lisaks kohustuslikule esitusviisile saavad lubatud olema täiendavad toitumisalase teabe esitamise viisid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles