Roostes aiamööblile uus välimus

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üle talve õues seisnud aiamööblile saab koduste vahenditega anda uue välimuse. Pildil lumega kaetud aiatoolid ja -laud.
Üle talve õues seisnud aiamööblile saab koduste vahenditega anda uue välimuse. Pildil lumega kaetud aiatoolid ja -laud. Foto: Caro / Scanpix
Kui aiamööbli metallist karkassilt on hakanud kooruma värv ja rooste närima, siis pole ilmtingimata tarvis uute toolide-laudade soetamist ette võtta. Koduste vahenditega saab mööblile anda uue välimuse.

Vivacolori Värvikooli juhataja Arto-Randel Servet rääkis Maalehele, et kodustes tingimustes väikeste mahtude juures sobivad rooste ja vana värvi eemal­damiseks metallipindadelt lihtsad vahendid nagu traathari, kraapraud ja liivapaber.

Vana värvi ja rooste eemaldamine on enne uut värvikihti on Serveti sõnul oluline, kuna need võivad takistada värvi nakkumist ning parema tulemuse saamiseks soovitab ta seetõttu lisaks kasutada spetsiaalseid leeliseliseid puhastusaineid.

Pärast puhastamist on järgmine tähtis etapp kruntimine ning alles seejärel võib asuda värvimise kallale. Viimase töö juures tasub olla tähelepanelik ja tooteinfost lugeda, millistes tingimustes ja kuidas värvi kasutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles