Kahtlasele numbrile tagasi helistades ole valmis kopsakaks arveks

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mobiiltelefon.Foto on illustreeriv
Mobiiltelefon.Foto on illustreeriv Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

EMT teenuste kommunikatsioonijuht Kristina Samra kutsub inimesi üles olema ettevaatlikud kahtlastele spämmnumbritele tagasi helistamisel. EMT on kohustatud sellele operaatorile maksma võrgusidumistasu ning seega ei jää muud üle, kui esitada kliendile arve välismaale helistamise hinnakirja järgi.

EMT kliendile Kristiinale helistati täna hommikul numbrilt +14168254421 ning tal tekkis küsimus, kas tegemist on taaskordse spämmirünnakuga, ja mis saab siis, kui ta sellele numbrile tagasi helistab.

Samra uuris keskjaamast järele ning logide järgi ei tuvastanud nad nimetatud numbrilt spämmirünnakut.

«Selliste teadete korral oleme eriti tähelepanelikud, jälgime «liiklust» ning sulgeme vajadusel spämminumbrid,» ütles Samra ning lisas: «Soovitame klientide kindlasti mitte tagasi helistada tundmatutele numbritele, eriti kui helistaja numbrikuju on välisvõrgule viitav ning ühtlasi palume, et kliendid jätkuvalt kahtlastest spämmkõnedest EMT-d koheselt teavitaks, kuna selle info põhjal on võimalik spämmijad blokeerida.»

Kui EMT klient helistab nimetatud võrku, see tähendab, et  teeb tahtlikult reaalse kõne, siis on EMT kohustatud maksma võrgusidumistasu sellele operaatorile ning seega esitab kliendile arve välismaale helistamise hinnakirja järgi. Välismaistele ja satelliitnumbritele helistamisel kehtib kallim minutihind.

Samra sõnul maksab klient sms-ile vastussõnumit saates paketipõhise hinna, kui viibib EMT võrgus Eestis, välismaal kehtib aga roamingpartneri hinnakiri. «Igal juhul ei tasu sellistele teavitustele reageerida, et mitte oma numbriinfot jagada,» lisas Samra, kelle sõnul tuleb spämmirünnakuid aeg-ajalt ette, kuid ei saa väita, et viimasel ajal oleks see erakordselt tihedaks muutunud.

Telefonioperaatorid on käesoleval aastal kliente hoiatanud ka kõnede eest, millega üritatakse inimestelt raha välja petta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles