Mõne toidukauba hind langeb isegi Eestis

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Banaanid ja suhkur odavnesid pisut. Kanamunade hind aga kerkis.
Banaanid ja suhkur odavnesid pisut. Kanamunade hind aga kerkis. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kuigi tänavu märtsis tuli toidu eest taas maksta veidi  enam kui mullu samal ajal, siis loetud toidukaupade eest tuleb nüüd vähem maksta.

Selle aasta märtsis oli põhitoiduainete ostukorvi maksumuseks 68,66 eurot ühe inimese kohta, mis on 0,69 eurot (1%) vähem kui eelmine kuu ja 2,42 eurot (3,7%) rohkem kui märtsis 2012, teatas TNS Emor.

Võrreldes eelmise aasta märtsiga on toidukorvi valitud toodetest enim kallinenud köögi- ja puuviljad, näiteks lahtine kartul 42 protsenti, importõunad 17 ja pikk importkurk 12 protsenti. Oluliselt on kallinenud ka munad (21%) ning värske lõhe (16,6%).

Lihatoodetest kallines kodune hakkliha (23,6%) ja lahtised viinerid (13%). Võrreldes eelmise aastaga on hinnad langenud enim importtomatil (12%), odavnenud on ka naturaaljuust (4,9%), banaan (4,5%), suhkur (4,2%) ja langenud on ka 2,5% piima hind (2,2%).

 TNS Emori põhitoiduainete ostukorvi kuulub üle 50 nimetuse toiduaineid piima-, liha-, teravilja-, kalatoodete ning puu- ja köögiviljade kategooriast, lisaks kanamunad ja suhkur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles