Räimepüük sai hoo sisse

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Räimepüük.
Räimepüük. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Eelmisel nädalal murdis saarlaste kalatraaler Ann-Mari Irbeni väinast tee Roomassaare sadamasse ja nüüd käivad traallaevad Roomassaares kala laevast maha laadimas. Räimsaak on kalurite kinnitusel korralik.

Eelmisel neljapäeval, 4. aprillil läks pärast kolmenädalast pausi Roomassaarest teele puidulastis kaubalaev ja pärast seda hakkas siinses sadamas käima traallaevu nagu kirjusid koeri, kui kasutada sadamakapten Kaarel Niine ütlemist, kirjutab Meie Maa.

Hiiumaa firma Dagomar kalatraaleri Piirissaare kapten Erki Jõesuu ütles, et nemad said kuue tunniga laeva täis ja tulid seda Roomassaarde üle andma. Läksid kohe tagasi püügile ja sama hea kalaõnne korral jõudsid pühapäeval veel ka teist korda kalaga Roomassaarde tulla. «Nüüd hakkas räime korralikult tulema, jah, kena suur räim. Kohe pärast jääminekut tavaliselt tulebki palju kala,» rõõmustas kapten Jõesuu.

Teise Hiiumaa laeva Lavassaare kapten Hannes Ojala andis teada, et nemad traalisid öösel ja said ka korraliku saagi. Läätsa kalatööstuse tööjuht Ilona Vokk ütles, et nemad teevad samuti tööd siis, kui kala on. Pühapäeval külmutasid Läätsa tööstuse mehed 50 tonni räime.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles