Arstide põud paisutas nimistud lubatust märksa suuremaks

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perearstide töökoormus on suurte nimistute tõttu väga suur.
Perearstide töökoormus on suurte nimistute tõttu väga suur. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Perearstide nappus Saare maakonnas on paisutanud tegutsevate tohtrite nimistud piirsuurusest kuni poolteist korda pikemaks.

Kuigi Eestis on perearsti nimistu suuruseks määratud kuni 2000 inimest, töötab Saare maakonnas mitu tohtrit, kelle nimistu on tunduvalt pikem, kirjutab Saarte Hääl. Esikoht nende seas kuulub Kuressaare linna ja Kärla valla elanikke teenindavale Kaalep Koppelile, kelle nimekirjas oli 1. aprilli seisuga 3268 inimest, kellest kindlustatuid oli 2945.

Orissaare, Laimjala ja Pöide valla rahva perearsti Elo Lemberi nimistus on aga 3016 inimest, 2707 neist kindlustatud. «Nimistud on pikad olude sunnil – arste lihtsalt ei jätku,» kommenteeris praegust olukorda perearst Elo Lember.

Nimistute liigset pikkust möönis ka haigekassa avalike suhete juht Evelin Koppel, põhjendades nimetatud tohtrite populaarsust sellega, et perearste on maakonnas vähevõitu.

«Kui eelmisel ja üle-eelmisel aastal Kärla arsti kohale konkurss oli, siis ei leitud sinna kedagi,» tõdes Koppel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles