Riik toetab ohtliku taimehaiguse tõrjeabinõude rakendamist 663 000 euroga

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bakterilima piisad võrsel.
Bakterilima piisad võrsel. Foto: Maablogi

Valitsus kiitis täna heaks põllumajandusministeeriumi taotluse eraldada valitsuse reservist raha ohtliku taimekahjustaja viljapuu-bakterpõletiku tõrjeabinõude rakendamise toetuseks.

Valitsuse reservist eraldatakse üle 356 000 euro, kokku toetatakse tootjaid 663 000 euroga. 

«Peame oluliseks toetada tootjaid, kes pidid mullu ohtliku taimekahjustaja tõrjeks hävitama tuhandeid puid ja istikuid,» ütles põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder. «Sellega aitasid nad ära hoida suurema haiguspuhangu ja säilitasid tootjate konkurentsivõime.»

Eelmisel aastal tuvastas põllumajandusamet esmakordselt Eestis ohtliku taimekahjustaja viljapuu-bakterpõletiku ja tegi ettekirjutused hävitada ligi 40 000 saastunud või saastumiskahtlusega puud ja istikut. Nende väärtuseks hinnati üle 663 000 euro.

Valitsus eraldas tänase otsusega tõrjeabinõude rakendamise toetuseks 356 439 eurot, põllumajandusministeerium rahastab tõrjeabinõude rakendamist oma eelarvest 307 000 euro ulatuses.

Rohkem infot viljapuu-bakterpõletikust saab siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles