Video: pannil ujuv hakkliha on praadija viga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Kivisalu kodust hakkliha testimas.
Indrek Kivisalu kodust hakkliha testimas. Foto: Toomas Tatar

Tarbija24 toimetus ja tippkokk Indrek Kivisalu testisid erinevate tootjate kodust hakkliha. Kui juba praadimiseks läks, otsustas Kivisalu tõestada, et vett välja ajav hakkliha on siiski praadija viga.

Tõestamaks väidet, et ujuv hakkliha pannil on praadija viga, lahjendas tippkokk Indrek Kivisalu umbes 200 grammi Rakvere kodust hakkliha 50 ml veega, vormis seejärel hakklihast kotleti ning praadis tulikuumal õlisel pannil.

Tõepoolest, pann püsis kuiva ja särisevana. Kotlett muutus aga krõbedaks ning «vesikotletti» pooleks murdes voolas sealt välja palju mahla, mis ei olnud kuigi rasvane. «Mõnedes retseptides kasutataksegi vett või näiteks puljongit, selles ei ole midagi erilist,» rääkis Kivisalu.

Hiljem kordas ta sama katset praadides lihtsalt hakklihatükikesi seni kuni need saavutasid pruuni kooriku ning seejärel hakkas kogu kupatust pannil väiksemateks tükkideks tegema. Pann püsis endiselt kuivana.

Samas tunnistas Kivisalu, et kui oleks lahjendanud veega näiteks Uvicu hakkliha, mis oli niigi vesine, ei oleks see pannil enam ilmselt koos seisnud ja suure tõenäosusega panni üle ujutanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles