Omanik nörritab heauskset noort peret

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kortermaja aken. Pilt ei ole looga seotud.
Kortermaja aken. Pilt ei ole looga seotud. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Kummalise kogemuse võrra rikkamaks sai läinud aastal üks noor pere, kes endale Kuressaarde  kodu otsis.

Eelmise aasta augustis leppis pere omanikuga hinnas kokku, linnavalitsuselt saadi remondi ja vaheseina lammutusluba, korteriühistu esimehega oli remonditöödest räägitud ja kõneldud ka pangaga, kirjutab Saarte Hääl. Oli ainult jäänud notariaeg kinni panna. «See ei sobinud aga omanikule. Kord oli ta seoses tööga välisreisil, kord oli tal lihtsalt kiire,» meenutas oma kogemust Jana Sai.

Polegi müügiga kiiret

Maakler sai viimaks korteriomanikuga ühendust ja teatas, et novembri alguseks on arvatavasti võimalik notari juurde aeg kinni panna. «Siis selgus aga, et too proua, kes alaliselt elab Tallinnas, oli juba septembris reisilt tagasi ja sai isegi aega Saaremaale tulla,» meenutas Jana Sai. Notari juurde minekuks ta siiski aega ei leidnud.

Novembris seadis omanik müügile uued tingimused, mis ostuhuviliste hinnangul olid seatud selge eesmärgiga korterit tegelikult mitte müüa. «Kuna tal on veel üks korter müügis – kallim –, siis tahab ta enne selle maha müüa, sest siis peaks ta tulumaksu maksma ainult odavama korteri pealt,» nentis Sai.

Nimelt peab tulumaksu maksma, kui lühikese perioodi vältel on müüdud kaks korterit, viimasena müüdu pealt. «Lootus, et me selle korteri kunagi endale saame, tundus väike,» tunnistas Jana Sai. Nõnda otsib pere siiani korterit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles