Lugeja küsib: kuidas õpetada koera kõrval jooksma, kui ma ise rulluiskudega sõidan?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koera koolitamine nii, et temaga oleks ohutu rulluisutada ja rattaga sõita, on arvatust keerulisem.
Koera koolitamine nii, et temaga oleks ohutu rulluisutada ja rattaga sõita, on arvatust keerulisem. Foto: SCANPIX

«Tahan kevadel minna rulluiskudega sõitma ja loomulikult tahan ma ka koera kaasa võtta aga kuidas ma peaksin teda õpetama, et ta mind kohe pikali ei tõmbaks ega rullide ette ei jookseks?» soovib koeraomanik teada.

Vastab Eesti Kennelliidu F.C.I välimikukohtunik ja kuulekuskoolituse kohtunik Aliftina Petrova.

Selle portaali raamides ei ole kahjuks võimalik vastata sellele küsimusele. Minul endal oli väga raske põlve trauma - aitäh võrratule kirurgile, kes tegi operatsiooni ja päästis minu jala. Jalgratas, koer ja vales kohas valel momendil kass.

Võib kasutada springer'it, mis takistab järsu tõmbe eest ja hoiab koera ohutus tsoonis, aga rulluiskudega sellist kaitsevahendit ei ole või mina sellest ei tea. Koer on elav loom normaalsete looduslike instinktidega. Ühel koeral on neid rohkem, teisel vähem ning mõne looma instinktid on vähe arenenud. On koerad, kes on üliaktiivsed ja reageerivad kõige peale, mis toimub tema ümber. On väga passiivseid koeri, kellel on ükskõik, mis ümberringi toimub. On suured kurjad koerad, keda tuleb aias kinni hoida.

Kui te suudate välja lülitada oma koera reaktsioonid kassidele, koertele, inimestele ja saate rulluiskudega sõidu ajal hoida oma koera iga hetk kontrolli all (koer kogu aeg jookseks ühel kaugusel ja ühes tempos), siis võiks riskida tema kaasa võtmisega. Aga õppus võtab mitu kuud aega ja see ei anna garantiid, et pooleks sekundiks teie kontroll ei vähene. Rulluiskudega võite mõlemad saada väga ohtliku trauma.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles