Lufthansa töötajad alustavad esmaspäeval taas streiki

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lufthansa streik käesoleva aasta märtsis.
Lufthansa streik käesoleva aasta märtsis. Foto: AP / Scanpix

Saksa lennufirmat Lufthansa ja kõiki Saksamaa lennureisijaid ootab järgmise nädala esmaspäeval ees taas kaos, kuna ametiühingud teatasid eskaleerunud palgavaidluste tõttu ühepäevasest streigist.

Kuu aega pärast seda, kui Lufthansa oli sunnitud maapealsete töötajate hoiatusstreigi tõttu tühistama ligi 700 Euroopa-sisest lendu, teatas teenindussektori ametiühing Verdi terve päeva vältavast tööseisakust kuni nende nõudmised palgaküsimustes rahuldatakse, kirjutab The Local.  

Verdi nõuab ettevõttelt 33 000 Lufthansa maapealse töötaja ning ametiühingusse kuuluva salongipersonali 5,2 protsendist palgatõusu, lisaks tütarettevõttete Lufthansa-Systems, Lufthansa Service Group, Lufthansa Technik ja Lufthansa Cargo töötajate suuremat tasu.

Ametiühing süüdistab lennufirmat töötajate hirmutamises tuleviku osas, keeldudes kindlaid garantiisid andmast. Näiteks keeldus Lufthansa pikkade töötundide vähendamisest, jõulupreemiatest jms.

«Töötajate jaoks on see karm kärpimine reaalsest palgast ning pole aktsepteeritav,» ütles Verdi juhatuse liige Christine Behle ja lisas: «Streigi lõpetamine on juhtkonna võimuses.»

Streiki planeeritakse kell 14.30 Berliinis ja hommikul Nürnbergis. Streik puudutab Frankfurdi, Hamburgi, Müncheni, Stuttgarti, Hannoveri, Düsseldorfi jt lennujaamu. Lufthansa kõneisik Helmut Tolksdorf ei osanud öelda, kui paljud lennud esmaspäeval tühistatakse. Firma plaanib oma tegevuskava avaldada nädalavahetusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles