Korteriühistu on hädas prügikaste lõhkuva toksikomaaniga

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virbi tänava korteriühistu püüab toksikomaani tõkestada nii torude kui ka lisa võrede paigaldamisega.
Virbi tänava korteriühistu püüab toksikomaani tõkestada nii torude kui ka lisa võrede paigaldamisega. Foto: postimees.ru

Üks Tallinna korteriühistu on hädas toksikomaan Vladimiriga, kes neile prügikonteinereid lõhkudes suuri kulusid põhjustab. Abi ei leia nad kusagilt.

Tallinnas Lasnamäel Virbi tänaval korteriühistu esimehe Konstantin Grigorenko sõnul tekitab toksikomaan Vladimir neile materiaalset kahju, kirjutab venekeelne Postimees.

«Majal on valvekaamerad ja seetõttu on täpselt kindlaks tehtud, et prügikaste lõhub just tema,» rääkis Grigorenko. Lõhkumised ei lõppenud ka siis, kui prügikastid paigutati spetsiaalsesse majakesse. Toksikomaan poeb majaseina ja maapinna vahel olevast praost  sisse. «Panime lisavõre, aga ta lõhub ka selle ja pääseb sisse, nuusutab seal oma liimi ja lõhub prügikaste,» kurdab ühistujuht. Samuti on püütud tema pääsu takistada torude paigaldamisega, kuid tulutult.

Ühistujuht otsis abi piirkonnakonstaablilt. Mees viiakse kainenema, aga midagi talle teha ei saa, kuna prügikonteineritele tekitatud kahju jääb alla 3500 euro. «Temast on saanud meie jaoks tõeline peavalu. Kas saab keegi teda võtta vastutusele või saata ta ravile?» küsib ühistu esimees ning kinnitab, et toksikomaan on kuulus üle Lasnamäe.

«Politsei eesmärgiks on meie kasutuses olevate mõjutusvahendite kaudu põhjustada sellega õigusrikkujates käitumise muutus, kuid asotsiaalse eluviisiga inimestele ei avalda karistuste rakendamine tihti soovitud mõju,» selgitas politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Ilmar Kahro. Ta lisas, et pigem on selliste inimeste puhul tegemist komplekse sotsiaalse probleemiga, mida politsei kasutada olevate mõjutusvahenditega on tihti võimatu lahendada. 

«Korteriühistu mure on mõistetav, üheks võimalikuks lahenduseks võiks soovitada veelkord läbi mõelda juurdepääs prügikonteinerite juurde, et teha kõrvalistel isikutel nendeni jõudmine võimalikult ebamugavaks. Ning nähes võimalikku õigusrikkumist, teavitada sellest politseid, kes saab isiku vajadusel toimetada jaoskonda või kainestusmajja,» jagas ta soovitusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles