Puugivaktsiin kallines ligi poole võrra

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek laseb ennast puugibussis puukentsefaliidi vastu vaktsineerida.
Indrek laseb ennast puugibussis puukentsefaliidi vastu vaktsineerida. Foto: Liis Treimann

End puukentsefaliidi vastu vaktsineerima läinud inimesi ehmatas, et vaktsiini hind on mullusega võrreldes 50 protsenti tõusnud - kui enne maksis puugisüst 18 eurot, siis nüüd maksab 28 eurot.

Terviseagentuuri juht perearst Madis Tiik selgitas, et hind sõltub sellest, mis hinnaga vaktsiini Eestisse tuuakse, kirjutab Saarte Hääl. «Kuna maaletooja tõi sel aastal vaktsiini sellise hinnaga, mis on peaaegu rohkem kui 10 eurot kõrgem, kui oli eelmisel aastal, siis selline ongi vaktsiini väljamüügihind,» rääkis Tiik, kelle sõnul muutub hind igal aastal.

Ta selgitas, et kui ühel ravimifirmal on kogu Euroopas vaktsiini tarneraskused, siis teine firma, kellel on probleeme piisava koguse tootmisega, kasutab juhust ja tõstab hinda.

«Hinnatõusu tingibki see, et kui on defitsiit, siis hinnad tõusevad,» tõdes Tiik, kinnitades, et Terviseagentuuri puugibussis sel aastal vaktsiinisüsti hind enam ei muutu. Terviseagentuur tegi eelmisel sügisel lepingud ravimifirmadega ära ja sisuliselt on neil aastavarud olemas.

Tallinnas nakkushaiguste keskuses maksab puugisüst aga 30 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles