Eestlased satuvad välismaal pangakaardipetturite ohvriks

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil vasakul korrektne pangaautomaat, paremal kopeerimisseadmega varustatud rahamasin, millel ekraani kohal pisike auk kaameraläätse jaoks.
Pildil vasakul korrektne pangaautomaat, paremal kopeerimisseadmega varustatud rahamasin, millel ekraani kohal pisike auk kaameraläätse jaoks. Foto: Politsei

Eesti ei ole kopeerimisseadeid ja kaameraid pangaautomaatidele paigaldavatele pättidele kuigi atraktiivne, kuna palgad on siin väiksed. Pettuste ohvriks satuvad eestlased enamasti välismaal.

Põhja prefektuuri majanduskuritegude talituse juhi Roger Kummi kinnitusel satuvad eestlased kaardisulide ohvriks sageli välismaal, kirjutab Õhtuleht.

Põhja prefektuur on avastanud tänavu üheksa kohalikku juhtumit, kus sulid on pangaautomaadile paigaldatud seadmetega andmeid kopeerinud.

Eestis panevad pangaautomaatidele kopeerivaid seadmeid sageli bulgaarlased, rumeenlased aga ka lätlased ja leedulased, kes müüvad kaardiandmed enamasti edasi. Kontodelt on raha välja võetud Aafrikas, Araabia riikides ja ka Ameerikas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles