Maipühal laseb töötajad varem koju vaid üks suurem pealinna kauplus

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod kassas.
Eurod kassas. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Terav konkurents jaekaubanduses ning tarbijate suurem nõudlus ei võimalda enamikul kauplustel 1. mail tööaegu lühendada. Töögraafikut muutis vaid Stockmanni kaubamaja.

Stockmann on riiklikel pühadel, ka 1. mail, alati avatud lühemalt kui tavapäevadel. Homme on võimalik kauplust külastada 9-19.

Selver läheb homme üle suvisele graafikule, mistõttu on umbes pooled kauplused avatud veelgi pikemalt, kella üheteistkümneni õhtul.

«Reeglina jagub alati töötajaid, kes soovivad saada topelttöötasu ning kliente, kes tulevad maalt ja soovivad hiliseid oste teha, mistõttu ei ole ka 1. mail tööpäeva lühendamine hetkel aktuaalne,» märkis Selveri pressiesindaja Annika Vilu.

Maxima pressiesindaja Erkki Erilaiu sõnul on nad küll kaalunud 1. mail töögraafiku muutmist, ent terav konkurents jaekaubanduses ja tarbijate suurem nõudlus sel perioodil ei ole viimastel aastatel võimaldanud tööaegu lühendada.

Tavapärastel aegadel on avatud ka Prisma, Rimi ja Konsumi kauplused, Tallinna ja Tartu Kaubamaja ning Kristiine ja Viru keskus. Tulenevalt Eesti seadustest saavad kaupluste töötajad selle päeva eest topelttasu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles