Tööinspektsioon hakkab kontrollima uute töötajate tingimusi

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötajad kontoris (foto on illustratiivne)
Töötajad kontoris (foto on illustratiivne) Foto: Panther Media/Scanpix

Maikuust hakkab tööinspektsioon kontrollima uute töötajate tervishoidu, tööohutust ja töösuhteid. Uute töötajate all peab tööinspektsioon silmas alla ühe aasta oma töökohal töötanud inimest.

Tööinspektsiooni töötervishoiu peaspetsialisti Silja Soone sõnul tuleneb uute töötajate kontroll tööõnnetuste analüüsimise tulemustest: «Tööinspektsiooni poolt 2012. aastal läbiviidud analüüs tööõnnetuste põhjustest näitas, et üheks enamlevinumaks tööõnnetuse põhjuseks on töötaja puudulik väljaõpe või juhendamine.» Soon lisas, et 30 protsenti kõikidest tööõnnetustest juhtub töötajatega esimesel tööaastal.

Kampaania käigus annab tööinspektsioon välja temaatilise brošüüri, mis keskendub kahele olulisele aspektile tööandja-töötaja vahelises suhtes: töötervishoid-tööohutus ning töösuhted. Lisaks viib tööinspektsioon läbi neli töötervishoiu, tööohutuse ja töösuhete teemalist teabepäeva üle Eesti.

Uute töötajate töötervishoiu, tööohutuse ja töösuhete alast kontrolli viivad läbi kõik tööinspektorid, kes teostavad ettevõtetes töökeskkonnaalast järelevalvet. Kontrolle viiakse läbi aasta lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles