Rong hakkab Tartusse käima kaheksa korda päevas

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus diiselrong.
Uus diiselrong. Foto: Toomas Tatar/Postimees

Elektriraudtee pressiesindaja Norbert Kaareste kinnitusel tiheneb uute rongide liinile tulles märgatavalt ka sõidugraafik. Näiteks Tartusse saab Tallinnast kaheksa korda päevas.

«Uuest aastast hakkab Aegviidu ja Riisipere suunal rongide vahe olema tund, /…/ tipptundidel peaks aga Keilast pealinna rongiga saama suisa iga 15 minuti järel,» tõi Elektriraudtee pressiesindaja Norbert Kaareste näiteid. Alates järgmise aasta 1. aprillist  hakkab rong Viljandisse sõitma kuus korda päevas (mõlemas suunas), Tartusse kaheksa (mõlemas suunas), Narva kolm korda (mõlemas suunas) ja Pärnusse kaks korda . Praegu sõidab Tartusse neli, Narva üks, Viljandisse ja Pärnusse kaks rongi päevas.

Rongifirma esindaja sõnul on nende kolleegid Soomest ennustanud, et uute rongide saabudes kasvab sõitjate arv kahekordseks. Seega ei saa välistada, et kui suurem raudteeremont möödas, võib kõne alla tulla uute liinide, näiteks Tartu-Elva või Tartu-Jõgeva avamine.

Ta selgitas, et Elektriraudtee ja majandusministeerium jälgivad uute rongide liinileandmise järel, kuidas kasvab reisijate hulk. «Mida rohkem kogub rong populaarsust, seda lihtsam on leida võimalusi tihendada olemasolevaid sõiduplaane või avada uusi liine, kui selleks eksisteerib nõudlus,» toonitas Kaareste.

Praegu on Elektriraudteel 11 elektrirongi ja Edelaraudteel on 12 diiselrongi. Uute rongidega opereerib vaid Elektriraudtee ning alates 1. jaanuarist on firma käsutuses 18 elektrirongi ning sel hetkel veel 13 diiselrongi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles