Lugeja küsib: kuidas koeral harjutada välja kommet avada lingist väljapoole avanevaid uksi?

Tarbija24
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika kokkerspanjel.
Ameerika kokkerspanjel. Foto: Margus Ansu / Postimees

«Mul on kohe nelja-aastaseks saav springerspanjel. Hiljuti avastas ta, et kõik uksed, mis avanevad väljapoole, on võimalik lingilt vajutades avada. Sellega kaasnevad probleemid. Koer võib vabalt välja pääseda, kuna paraku välisuksed avanevadki mõlemad väljapoole ning ühtlasi rikub ta küüntega uksi. Ta teeb seda nagu ilma otsese põhjuseta ehk mitte selle peale, kui väljast hääli kuuleb ega ka mitte ainult siis, kui üksi kodus on. Samuti võib see uks viia lihtsalt keldrisse või õue või garaaži. Seega õue pääsemine ei tundu eesmärk. Milliste nippidega sellist halba harjumust välja koolitada oleks võimalik?» küsib koeraomanik.

Vastab Eesti Kennelliidu F.C.I välimikukohtunik ja kuulekuskoolituse kohtunik Aliftina Petrova.

Koertele ei meeldi kinni pandud uksed, eriti teenistus- ja jahikoertele. Neil on väga oluline
hoida kontrolli all kogu elamispind, mille koer omaks võtab. Kui koer õpib uksi lahti tegema, siis tema jaoks neid nagu enam ei eksisteeri. Kõige parem on vahetada ukse käepidemed, mis ei lase tavalise vajutusega uksi avada.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles