Päästeamet suitsuandurite testi tulemusi ei avalda

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsuandurid.
Suitsuandurid. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Päästeamet kontrollis testi käigus Eestis müüdavate andurite kvaliteeti, kuid pole nõus selle katse tulemusi avalikustama.

Aprillis korraldasid päästeametnikud andureid testiva eksperimendi. Katse tulemused on ainult ametkonnasiseseks kasutamiseks, teatas päästeameti ennetustöö osakonna planeerimise ja analüüsi talituse juhataja Indrek Ints  Den za Dnjomile. «Võib vaid öelda, et kõik andurid hakaksid eksperimendi käigus varem või hiljem tööle,» lisas ta.

Seega jääb inimestel üle vaid toetuda oma vaistule, püüdes poes välja valida suitsuandurit, mis hakkaks tööle võimalikult vara ja mitte hiljem.

Kahtlemata võiks päästeametnike poolt korraldatud katse tulemuse avalikustamine ühtede andurite müügi nulli viia ja teiste oma lakke tõsta.

Kokku müüakse Eestis 15 erinevat marki suitsuandureid. Indrek Ints on aga veendunud, et kasu on neist kõigist.

Kui seade vastab rahvusvahelisele standardile, peaks see kindlustama ka tema õigeaegse töölehakkamise. Samamoodi peame usaldama standardit ka näiteks oma auto turvavarustuse puhul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles