Vormsi praamil jalgrataste üleveo eest enam raha ei küsita

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vormsi saar.
Vormsi saar. Foto: Elmo Riig / Sakala

Lääne maavanem kehtestas oma korraldusega Vormsi praamil tasuta jalgrataste üleveo.

Kui seni pidi jalgratta üleveo eest maksma ühe euro, siis alates 1. juunist pole Sviby-Rohuküla-Sviby liinil eraldi jalgratta piletit vaja osta. See kehtib nii Vormsi saare külalisele kui elanikule.

Rataste tasuta üleveo kompenseerimiseks tõuseb sõiduautode pileti hind 7.30 euroni.

Lääne maavanema Innar Mäesalu sõnul on oluline, et teod ja sõnad rohkem kokku läheks.

«Keskkonnasõbralikest ja tervislikest liikumisviisidest räägitakse palju, aga ainult rääkimisest tihtipeale ei piisa,» rääkis Mäesalu. «Seetõttu on täiesti loomulik, et kui inimene eelistab jalgratast autole, siis oleks see valik talle võimalikult taskukohane.»

Jalgrataste tasuta üleveo eesmärgiks on arendada jalgrattaturismi ja pakkuda soodsamaid ja keskkonnahoidlikke võimalusi liikumiseks Läänemaal ja Vormsi saarel.

«Oleks tore, kui ka teised praami-ja laevaliikluse korraldajad sellest inspiratsiooni saaksid. Ideaalis võiks rataste ülevedu olla tasuta nii Rohuküla-Heltermaa ja Virtsu-Kuivastu liinidel, kuid miks mitte ka Tallinna-Helsingi vahel sõitvatel laevadel,» avaldas Mäesalu lootust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles