Tallinna kaubanduskeskuste parklates liigub petis

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülemiste keskuse parkla.
Ülemiste keskuse parkla. Foto: Peeter Langovits

Tarbijakaitseametile teadaolevalt liigub Tallinna kaubanduskeskuste parklates poola päritolu meesterahvas, kes müüb heausklikele inimestele väidetavalt Hackmani köögitarbeid. Hiljem on paraku selgunud, et tegemist on hoopis Henkelmani toodetega.

Tarbijakaitseameti pressiesindaja Kadri Pauli sõnul on nende poole pöördunud üks klient, kes ostis tänavu aprilli lõpus neidsamu Henkelmani tooteid Hackmani toodete pähe ning soovis sellest teada anda, et teised teaksid ostmisest hoiduda.

«Seda, kui pika aja jooksul müüja võib tegutsenud olla, on raske öelda, kuid meid teavitanud tarbija sõnul on üks tema tuttav tänavu jaanuaris samuti sellelt müüjalt nõusid ostnud, ehk siis võib öelda, et vähemalt selle aasta algusest,» lisas Paul.

Amet soovitab selliste pakkumiste suhtes olla tähelepanelik ja pigem skeptiline. Meeles tuleb pidada, et eraisikutevaheliste tehingute tagajärjel tekkinud probleemide korral saad abi ainult kohtust.

Tarbijakaitseseaduse järgi peab müüja andma tarbijale kauba kohta tõest infot, aga siinkohal pole seda tehtud ehk tegemist on eksitava kauplemisvõttega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles