Arendaja ja gaasifirma tüli jättis terve elurajooni gaasita

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Tallinna Nõlvaku elurajooni rahvas ei saa sooja veega pesta ega kodus sooja sööki valmistada - Nõlvaku kandis keerati gaas kinni.

Elanikud on gaasiarved kenasti tasunud, aga Ivar Luki juhitud haldusfirma Bonaprix pole raha Fortum Termestile edasi maksnud, vahendas Reporter.ee videolõik.

Lukk veeretab aga kogu süü Fortum Termesti kaela. Nimelt tahtvat Fortum Termest AS temalt kui arendajalt tasuta kätte saada selle piirkonna gaasimüügiõigust. Praegu pidavat käima firmade vahel dialoogid gaasitrassi müügi asjus, kuid gaasimüüja olevat kasutanud väljapressimistaktikat ja gaasi lihtsalt välja keeranud.

«Termest on vahepeal võtnud seisukoha, et nad ei taha enam osta neid gaasitrasse, mida hinnati kuni miljonile kroonile. Nad tahavad need lihtsalt üle võtta,» rääkis Lukk. «Me oleme pakkunud rida kompromisse, aga Termest ütleb, et me ei taha praegu midagi osta, andke need trassid ära ja kogu lugu.»

Fortum Termest peab omakorda arendajat süüdlaseks.

«Meie lepingupartner on Bonaprix ja meie oleme Bonaprixile andnud teada, millal on maksetähtaeg ja oleme andnud talle ka täiendava tähtaja võla likvideerimiseks,» rääkis Fortum Termesti müügiosakonna juht Helen Ossenko. «Oleme teatanud ka sellest, et kui võlga selleks kuupäevaks ei likvideerita, siis me oleme sunnitud gaasivarustuse katkestama.»

Tarbijakaitseamet näeb süüdlasena mõlemat osapoolt.

«Nad on mõlemad väga rängalt eksinud ühe väga tõsise asja vastu - alati tuleb (tarbijat) ette hoiatada,» rääkis Helle Aruniit Tarbijakaitseametist. «Igal juhul oleks nad pidanud tarbijaid teavitama.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles