Lugeja küsib: kass sõi õmblusnõela ära, kui ohtlik see on?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kass.
Kass. Foto: Marko Saarm / Sakala

«Mul kass sõi õmblusnõela ära. Talle meeldib hirmsasti asju närida ning õmblesin siin pükse ja nõel jäi korraks voodisse. Avastasin paari minuti möödudes, et nõel kadunud ja nägin, kuidas kass seda näris, kuid ei saanud nõela kätte enne kui ta selle alla neelas. Mida teha ja kui ohtlik olukord on?» küsib loomaomanik.

Vastab loomaarst Ain Erkmaa  Tartu Raatuse tänava loomakliinik.

Minu praktikas on olnud juhus, kus kassi poolt alla neelatud õmblusnõel tuli koos roojaga välja (sellel nõelal oli küll niit ka taga) millest sai järeldada, et nõel kanduski koos toidu ja hiljem roojamassidega seedekulglast läbi ning sool, kui nõelateravik vastu sooleseina puutub, tõmbub lihtsalt eemale.

Kindlasti võib ka halvemini minna s.t nõel ikkagi torkab ennast kuhugi ja jääb kinni. Parim võimalus praegu oleks kassile röntgenpilt teha ja veenduda kõigepealt, kas kass üldse nõela alla neelas ja kui, siis kus see on ja kui ohtlik tundub. Edasise otsustab juba arst.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles