Elektriraudtee paneb uuest aastast käima Haapsalu rongi

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uued rongid.
Uued rongid. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Elektriraudtee AS tahab uuest aastast panna käima moodsa elektrirongi, millel on peal silt «Haapsalu», tõsi küll, osa reisist tuleb selle liini sõitjatel läbida bussiga...

Elektriraudtee tahab raudteed pikendada, ühitades bussi ja rongi nii, et Haapsalu–sildiga rong viib sõitjad tööpäeva alguseks Tallinna ja toob pärast tööpäeva lõppu Riisiperre, kirjutab Lääne Elu. Riisipere ja Haapsalu vahet sõitev buss peatub perroonist mõne sammu kaugusel ning ühtne pilet kehtib nii  bussis kui ka rongis.

Kui aastakümneid logistas rong Vasalemma–Riisipere lõigul 40 km tunnis, siis sel suvel lõpeb Tallinna–Riisipere lõigu renoveerimine ja siis hakkab rong Tallinnast välja jõudes sõitma 120 km tunnis Riisipere poole.

Liinibuss sõidab Tallinnast Riisiperre 49 minutit, aga  Haapsalu–silti kandev ekspressrong, mis teeb Tallinnas vaid kolm peatust, võib jõuda Keilas, Sauel ja Vasalemmas peatudes Riisiperre 39 minutiga.

Uute rongidega tõuseb piletihind, kuid Elektriraudtee pressiesindaja Norbert Kaareste toonitas, et bussifirmadega püütakse jõuda lahendusele, mis soosib bussi ja rongi ühendamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles