Lugeja küsib: kas klaasist õllepudelid lähevad taaskasutusse või sulatatakse üles?

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õllepudelid taaralaos.
Õllepudelid taaralaos. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

«Kas tagastatud õllepudelid pestakse puhtaks ja täidetakse uuesti või purustatakse need ja sulatatakse üles ning alles seejärel tehakse uued pudelid. Juhul, kui need lähevad purustamisele, siis miks seda ikkagi tehakse ja miks neid kohe uuesti kasutusele ei võeta?» soovis lugeja teada.

Vastab Saku õlletehase avalike suhete esindaja Kristiina Tamberg.

Klaaspudelid on taaskasutuses - peseme põhjalikult puhtaks, pudelid läbivad hoolika kontrolli, kus eemaldatakse defektiga pudelid ning lähevad uuesti täitmisele. Purustamisele lähevadki vaid need, millel on defektid.

Eestis on päris tõhusalt toimiv pudelite tagastuse süsteem, mis toetab meil ettevôttena taaskasutuse rakendamist ja seeläbi keskkonna suhtes säästvat käitumist.

Vastab A Le Coq turundusjuht Katrin Vernik.

Klaastaarat on oma olemuselt kahte liiki - korduskasutatav ja ühekordne klaastaara. Enamus Eesti õlleturu taarast on korduskasutav, mis tähendab, et taara saadetakse tehastesse tagasi, kus see pestakse, praakpudelid eemaldatakse ja läheb taas korduskasutusse. A. Le Coq'i klaaspudelite mahust üle 95 protsenti on korduvkasutatav taara. Ühekordne taara võetakse kasutusele juhul kui tegemist on üksiku uue pakendiga, mis on vaid ühe tehase kasutuses ja mis seetõttu tuleb ringlusest väga aeglaselt tagasi - sellistel puhkudel üksiktoote müügimahu suurenemisel teatud aja pärast läheb pudel korduskasutatavaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles