Imiku ema: väikelastega ostjate kassad praktikas ei toimi

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasnamäel J.Smuuli teel asuva Maxima XX supermarketi väikelastega peredele mõeldud kassa.
Lasnamäel J.Smuuli teel asuva Maxima XX supermarketi väikelastega peredele mõeldud kassa. Foto: Toomas Huik

Tarbija24 lugeja kirjutab kaebusteraamatus, et poodides olevad väikelastega külastajatele mõeldud kassad praktikas ei tööta, kuna lasteta poodi tulnud inimesed ei kavatse väikelapsega vanemat järjekorras ette lasta ning müüjad seda ka ei nõua.

Paljudes poodides on kassad väikelastega külastajatele, kus on väljas sildid, et väikelapsega külastajaid teenindatakse eelisjärjekorras.

«Ometi pole ma veel märganud,et see nii oleks,» kirjutas Tarbija24 lugeja kaebusteraamatus. Konkreetse näite tõi ta Tallinnas asuvast Smuuli Maximast, kus ta möödunud nädalavahetusel käis. «Enamasti üritan lapsi mitte kaasa võtta,kuid vahel pole võimalik titat koju jätta.»

«Seisin siis väikelastega külastajatele mõeldud kassa järjekorras, enne mind oli seal sabas veel kaheksa-üheksa inimest, kellelgi polnud last kaasas. Mu neljakuune tita ärkas vahepeal ja hakkas nutma, pidin ta sülle võtma, aga kohe teda rahustada ei õnnestunud,» kirjeldas lugeja oma kogemust. Tema sõnul teised kliendid vaid põrnitsesid tigedalt ja kommenteerisid, miks naine üldse väikelapse poodi kaasa võttis.  

«Mingit eelist ei märganud, kuigi kassas ja selle juures olevad sildid lubavad muud. Seisin vapralt oma 20 kuni 25 minutit kassasabas ilusti järjekorras,» väidab lugeja, kes soovib teada, milleks suured sildid «väikelastega kliente teenindame eelisjärjekorras just selles kassas», kui tegelikult see nii pole?

Maxima: saame vaid positiivset tagasisidet

Maxima pressiesindaja Erkki Erilaid kinnitas, et kõikides Maxima XX ja XXX kauplustes üle Eesti on sisse seatud kassad, kus väikelastega pered ja lapseootel naised saavad kiiremini ja mugavamalt oma ostud tehtud.

«Kaupluste tagasisideaparaadid näitavad, et klientide hinnangud kassade olemasolule ja järjekorra kiirusele on väga positiivsed ning kassad leiavad ka lastega perede poolt igapäevaselt kasutamist,» lükkas Erilaid lugeja väited ümber.

Kauplustes on Erilaiu kinnitusel töö korraldatud nõnda, et kui kassadesse tekivad pikemad ootejärjekorrad, siis pakutakse väikelastega külastajatele mõeldud kassades lastega ostlejatele ja rasedatele eelisjärjekorras teenindust. «Eelisjärjekorras teenindamist reguleerivad nii kassiirid kui saalitöötajad, aga kindlasti nõuab see ka teiste poekülastajate tähelepanelikkust ja mõistvat suhtumist,» tunnistas Erilaid. Seni ei ole tema sõnul eelisjärjekorras teenindamise korraldamine suuri probleeme valmistanud ega kaebusi toonud.

Konkreetset vihjest Smuuli Maxima kohta antakse teada poe personalile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles