Kleidi rikkunud keemiline puhastus kandus musta nimekirja

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Tarbijakaitseamet teatas, et lisas musta nimekirja keemilise puhastuse teenust pakkuva ettevõtte Clean Control Tallinn OÜ, kes ei täida tarbijakaebuste komisjonis sõlmitud kokkulepet.

Tarbija viis kaebuse kohaselt keemilisse puhastusse oma 166 eurot maksnud kleidi ja tasus ettevõttele teenuse eest kuus eurot. Kleidi kättesaamisel selgus, et sellel olid kriimustused ja üks uus plekk.

Tarbija nõudis ettevõttelt kleidi ja puhastuse maksumuse hüvitamist. Kaupleja väitis, et kahjustused olid kleidil juba enne puhastust. Pooled sõlmisid istungil kokkuleppe, mille järgi oli tarbija nõus hüvitise summat vähendama.

Pärast istungit maksis kaupleja tarbijale 40 eurot, kuid tellis paar päeva hiljem ekspertiisi, mille tulemuste põhjal ei ole ettevõte kleidi rikkumises süüdi. Ekspertiisile tuginedes nõuab kaupleja nüüd, et tarbija saadud 40 eurot tagastaks. Tarbijakaitse kinnitusel ei avaldanud aga ettevõte istungi käigus kordagi soovi ekspertiisi tellida.

Tarbijakaitseameti musta nimekirja lisatakse ettevõtjad, kes ei täida komisjoni otsust. Seega ei ole ettevõte hoolimata pärast istungit aset leidnud sündmustest kokkulepet täitnud.

Tarbijakaebuste komisjoni otsuseid mittetäitnud ettevõtted leiate siit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles