Edelaraudtee rongide sõidugraafikud muutuvad

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edelaraudtee rong.
Edelaraudtee rong. Foto: SCANPIX

Tulevast pühapäevast kehtib raudteel uus liiklusgraafik, mis toob muudatusi Edelaraudtee rongide sõiduplaani. Ühtlasi lisandub Tartu ja Narva suuna tavarongidele Kitseküla peatus.

Edelaraudtee müügijuhi Annemari Oherdi sõnul puudutavad muudatused peamiselt Rapla, Türi, Viljandi ning Pärnu rongiliine. Reisijate ja valdade soovil jõuavad hommikused Türi, Viljandi ja Pärnu suunalt saabuvad rongid Tallinnasse nüüdsest 20–25 minutit enne täistundi. «Oleme muutnud hilisemaks ka hommikuse Tallinna-Pärnu rongi väljumisaja,» selgitas Annemari Oherd peamisi muudatusi.

Uudsena on kõigi Narva ja Tartu suuna rongide (v.a kiirrongid) sõiduplaani lisatud Tallinnas asuv Kitseküla peatus. «Kitseküla peatust on küsinud paljud reisijad, sest selle lähedal asub palju töö- ja elukohti ning koole. Seni oli Kitseküla peatus vaid ühel diiselrongil ning see on leidnud aktiivset kasutust,» kinnitas Oherd.

Jätkuvalt on võimalik Valgas 10–15-minutilise ooteajaga ümber istuda Edelaraudtee Tallinna-Tartu-Valga diiselrongilt Valga-Riia rongile. Sama võimalus on ka vastassuunas sõidu korral.

Piusa rong hakkab taas sõitma

Sarnaselt eelmisele aastale on võimalik ka sel suvel sõita Piusale rongiga. Hooajaline rongiliin Tartu-Koidula-Piusa-Tartu alustab 26. mail.

Tartust Piusa poole väljub rong hommikuti kell 10.32. Eesti suuruselt teisest linnast kestab sõit Piusale ligikaudu 2 tundi. Sihtkohta jõuab rong kell 12.29. Tagasi Tartu suunas väljub rong kell 15.02 ning jõuab sihtjaama kell 17.01.

Tallinna suunast sõitjatele sobivad ümberistumiseks Tartust Piusale nii hommikune kiir- kui ka tavarong. Samuti saab õhtul pealinna tagasi ümberistumisega Tartust nii kiir- kui ka tavarongiga.

Rong sõidab Tartust Piusale kuni 31. augustini iga päev, septembrikuus jääb liin käiku puhkepäevadel. Hooajalised reisid lõpevad 29. septembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles